Skip links

Ibland blir livet inte som man tänkt sig – trygga din ekonomi efter separationen

Fler par än vanligt har valt att gå skilda vägar sedan Coronakrisen startade i mars. En separation kan vara oerhört jobbig i sig, men sätter dessutom ofta ekonomin på prov – särskilt för kvinnor. Men det finns sätt att trygga ekonomin, så att du i alla fall slipper oroa dig för vardagsutgifterna.

Fler än 13 000 par har ansökt om skilsmässa sedan i mars. Lägg till det alla andra par som gått skilda vägar – coronakrisen har satt sina spår även i kärlekslivet. Och det ser likadant ut över hela världen, i såväl Kina och USA som i Saudiarabien väljer fler än vanligt att lämna sina relationer. Statistik visar dessutom att kvinnor ofta drabbas hårdare ekonomiskt vid en separation eller skilsmässa. Enligt en undersökning från SBAB är det till exempel väldigt svårt för kvinnor att ha råd att köpa ett nytt boende till sig och sina barn efter en separation – klart svårare än för männen i samma situation.

Babyboom eller skilsmässoboom?
Den berömda parterapeuten Ester Perel förutspådde redan i maj att både barnafödandet och separationerna skulle öka i spåren av Corona. Hennes bästa tips för att rädda relationen delar hon med sig av här. Men om separationen redan är ett faktum så är det mycket praktiskt som måste tas tag i, och med en pågående pandemi som satt extra stress på mångas ekonomi kan det vara tufft. Oron för att bli arbetslös eller långvarigt sjuk, samtidigt som man är mitt i en separation, är en extra stressfaktor för många.

No Worries vill höja livskvaliteten

Kanske är det därför ingen slump att försäkringsbolaget No Worries nu lanserar sin senaste försäkring ”Livskvalitet”. Med den kan alla trygga upp sin ekonomi, och se till att klara vardagens utgifter om du blir sjuk eller arbetslös. – Om man blir sjuk eller arbetslös är det viktigt att kunna lägga fokus på att komma tillbaka – att kämpa för att bli frisk eller att orka leta efter det där nya drömjobbet. Vi tror att en trygg ekonomi är en förutsättning för att man ska orka det – och därför har vi lanserat de här försäkringarna, säger Anna Arvidsson på No Worries Insurance.

Välj ett belopp som du är trygg med
No Worries Insurance har fyra olika försäkringar, som kan hjälpa till med hyran, bilkostnader, mobilräkningen och vardagens alla andra utgifter. Anna Arvidsson säger att vid en separation kan de extra pengarna varje månad göra stor skillnad. – Jag separerade nyligen själv, och det blev tydligt hur mycket mindre marginalerna blev i vardagen. Om jag hade blivit sjuk, eller förlorat jobbet, så vet jag inte riktigt hur jag skulle ha fått ihop ekonomin.

Vill du också trygga din ekonomi?
Vill du få lite relations-inspiration?
Lyssna på parterapeuten Ester Perel när hon möter verkliga par och hjälper dem vidare i sin relation.

Läs mer och teckna idag!