Skip links

Corona-rusning till begagnade bilar – men har du råd att rulla vidare?

Corona-pandemin har gjort att nybilsförsäljningen har kraschat. Men däremot säljs det begagnade bilar som aldrig förr i Sverige när människor vill undvika kollektivtrafiken. Här är tre tips för att ha råd med bilen när ekonomin känns osäker.

För många människor är bilen det allra viktigaste redskapet i livspusslet – för andra är bilen synonym med frihet. Och behovet av bil har knappast minskat under Coronakrisen, snarare tvärtom. Barn ska fortfarande till skola och förskola, mat ska inhandlas och de flesta av oss åker fortfarande till jobbet.
Två saker har däremot förändrats. Allt fler vill undvika kollektivtrafiken, och många blir mer och mer oroliga för sin ekonomi. Och de här två sakerna syns på bilförsäljningen, på två olika sätt.

Enligt branschorganisationen Bil Sweden sjönk antalet nybilsregistreringar i Sverige med 37 procent under det andra kvartalet, ett historiskt stort tapp.
Och enligt statistik från bilförmedlaren Kvdbil har försäljningen av begagnade bilar ökat jämfört med förra året. Den främsta ökningen syns i storstadsregioner som Skåne och Stockholm, där försäljningen ökat med 6 respektive 8 procent. Tipsen som gör att du kan rulla vidare

Om du verkligen behöver din bil, eller till och med ska skaffa en ny, men är orolig för ur din ekonomi kommer att se ut – ja då är du inte ensam. Här är tre tips som gör att du kan rulla vidare.

1 Passa på att leasa kort och billigt.

Många biltillverkare har också svårt att få ekonomin att gå ihop just nu, och det märks på deras leasingkampanjer. Under våren har många tillverkare tvingats erbjuda sina bilar till kraftigt reducerade priser. Dessutom har det dykt upp fler och fler leasingerbjudanden på bara ett eller två år – och det kan göra köpet lite tryggare.

2 Se över din bilförsäkring

Det skiljer ofta mycket i pris mellan olika försäkringsbolag, och det beror helt enkelt på att olika bolag söker efter olika kunder. När jämförde du senast priset på din bilförsäkring? Och behöver du verkligen fortfarande ha en helförsäkring på bilen?

3 Eller skaffa en HELT ny typ av försäkring.

Försäkringsförmedlaren No Worries Insurance har just lanserat sin senaste försäkring ”Sluta Aldrig Rulla”. Den ger dig 3 000 kronor varje månad om du blir sjuk eller arbetslös – pengar som du kan använda till dina bilkostnader.

Läs mer och teckna idag!